Védekezés

Van egy pofon egyszerű dolog, aminek újabb és újabb mélységeit fedezem fel. Sokszor mondják, hogy arra figyelj, amit szeretnél és ne arra, amit nem. Ha motorozol, akkor ne a kikerülni való csatornafedelet nézd, hanem az utat mellette, mert a motor arra megy, ahova nézel. Nos, ezt tovább lehet finomítani.

Van úgy, hogy mindent elkövetünk, hogy nehogy ne sikerüljön valami, ne érjünk el valamit. Küzdünk azért, hogy nehogy ne szeressenek. Anézőpont fókusza bizony a kikerülendő csatornafedélen van. És bizony, egy „kitalálmánnyal” birkózunk ilyenkor, amit rávetítünk a környezetre és a lehetőségekre. Mint a sztori, nyuszikáról, meg a medvétől kölcsönkérendő fűnyíróról, ami sűrű gyalázásban végződik, mivel nyuszika kivetítette a mit sem sejtő medvére a fösvénységet.

Amikor az emberiség rávetíti a hiánytudatot a valóságra és kizsákmányolja a Földet, nehogy ne jusson neki ebből a kicsiből. Vagy éppen az ellenkezője: annyira kicsi van, hogy inkább lemondok róla, nehogy még én is terhet jelentsek! A kérdés az, hogy a hiány valós-e, vagy csak a kérdések hiánya, amik rávezetnének a bőségre?

Amikor valaki kitalálja, hogy őt kizárják, megfosztják, nem fogadják be és ezt rávetítik a világra, akkor érdekes folyamatok indulnak el és érdekes választási lehetőségeket kínálnak. Én legtöbbször a visszavonulás útját választottam, ahogy sokan teszik. Minek erőlködni, ha úgy sem jöhet össze? Mások pedig azt, hogy addig nyomulnak, még el nem érnek valamit. Csak sokszor nem azt, amit szeretnének. Aki (azt hiszi)reménytelenül vágyik társakra, szerelemre az esetleg annyira követelő energiával bír nyomulni, hogy messzire elriaszt mindenkit magától, és lám beigazolódott számára, hogy őt kizárják. Persze, mert elviselhetetlen a nyomulása. Vagy elviselhetetlen az energiavámpírként való elszívása. (Ezért is érdemes az alapozó képzés energiaáramlásait alaposan megérteni és begyakorolni) Ugyanis úgy kezd működni, mint egy fekete lyuk. Csak kap, kap kap, de nem érzékeli, mert védekezik az ellen, hogy nehogy ne kapjon és észre sem veszi, hogy áramlik felé az energia, ugyanis ettől képtelen a befogadásra. Amikor védekezel, közönyös leszel, és a közönyben ezerszer annyi kell, hogy valamit érezz. A másik pedig azt érzi ilyenkor, hogy nem értékelik és tele lesz a hócipője az egyoldalú energiaszipojozástól.

Persze védekezhetünk egyéb dolgok ellen is. Akik azt látták, hogy a szüleik nem élvezik az életet, védekezve az örömtelenség ellen, meg kell győződjenek arról, hogy minden buli körülöttük. De a lezárásuk miatt semmi nem lesz elég izgalmas, vagy örömteli. Vannak, akik a korlátozások ellen küzdenek, és nekiugranak bárminek, akár összetörve is magukat a korlátokon. Legyen az fizikai, vagy szellemi, vagy akár társadalmi korlát.

Mit vetítesz a világra, ami ellen harcolhatsz, ami újra és újra bebizonyítja csúf létezését neked, pedig nem is létezik: csak kitaláltad?

Milyen lenne az életed a legyőzendő probléma nélkül?

Milyen kudarc ellen készülsz fel, ami nem is létezne?

Kategória: Egyéb

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*