Vagyonteremtés

Hogyan teremtsél vagyont az Access Consciousness eszközeivel?

Lemaradtál a vagyon lottóról, amikor elcseszted a szüleid kiválasztását, és nem mágnás családba születtél? Pofára estél a játszmában, ami szükésges, hogy vagyont örökölj?

Van még remény, mondja Gary Douglas, az Access Cosnciousness alapítója. „A vagyont teremtik, ritkán öröklik”-figyelte meg. Még ha örökölnek is, ritkán annyi, amennyire számítottak, vagy amennyit reméltek.

richbaby-300x208

Gary azt tanácsolja mindenkinek, aki könnyedséget akar teremteni a pénzzel kapcsolatban, hogy közelítse a témát ezzel kérdésel: „Mi lenne, ha semmit nem örökölnék, akkor hogyan teremtenék vagyont magamnak?”

A jó hír, hogy vannak módjai annak, hogy vagyont teremts. A vagyonteremtésnek négy összetevője van, amint Gary Dougals és üzlettársa Dr Dain Heer leírták „Neked megfelelő gazdagság” című könyvükben.

A vagyon teremtésének négy eleme:

1 Hajlandónak lenni a pénz birtoklására

2 Generálni a vagyont

3 Képezni magad a vagyonról

4 A lélek nagylelkűségét kifejleszteni

Mi van, ha ez a négy elem könnyebbé tesz a vagyonteremtést, mint amit valaha is képzeltél róla? Hajlandó lennél ezt befogadni?

Hajlandónak lenni, hogy pénzt birtokolj

Hajlandó vagy arra, hogy birtokold a pénzt, vagy csak azért érdekel, hogy elkölthesd? Értékesnek látod a pénz birtoklását, anélkül, hogy elköltenéd azonnal, vagy egyáltalán valaha?

Gary és Dain azt mondja: „A pénz birtoklása egy mód, ahogy a világban létezhetsz. Ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyid van a bankszámládon. A pénz birtoklása az energia olyan szintje, hogy azt érzed, nincs hiány az életedben.”

Ha hajlandó vagy pénz birtokolni, akkor nem kell többé „pénzt szerezned” Amikor arra fókuszálsz, hogy szerezned kell a pénzt, akkor a „nincs elégre” fókuszálsz.

Azzal folytatják: „A pénz azokat a dolgokat találja meg, amik csábítják. A pénz számára a legcsábítóbb, ha hajlandó vagy birtokolni!”

Akik tényleg szeretik a pénzt, azok hajlandóak birtokolni és elköleteni. Akik csak elköltik valójában gyakran utálják a pénzt, ahogy ezt Gary és Dain megfigyelték.

Generálni a vagyont

Az első lépés, hogy tisztázzuk, mi a különbség a pénz teremtése és generálása között.

A pénz (vagy bármi más) teremtése állandó energiát igényel tőled, és mindig van benne a pusztításnak egy darabja. A generálás erőfeszítés nélkül, folyamatosan történik. Úgy is nézhetsz erre, mintha egy fejletlen ország megbízhatatlan áramhálózatára támaszkodnál, ami álladóan leáll, majd újraindul, erőlködve, vagy helyette inkább van egy saját generátorod, olyan, ami nem fogy ki az üzemanyagból.

„Voltak olyan pillanataid, amikor valamire gondoltál, és az azonnal megvalósult? Vagy kerestél valamit és azonnal megjelent? Vagy valakire gondoltál, és megcsörrent a telefon, mert ő hív? Ezek különböznek a teremtéstől. Ez generálás.” -mondja Gary.

A pénz generálásához arra van szükség, hogy generáld az életedet, ami furcsa módon nehéz és elképzelhetetlen sokak számára. Több infó erről a “Right Riches for you” könyvben.

Right-Riches-for-You-214x300

Az életed és vagyonod generálásának a kulcsai között van az energia követése, ami túllép a logikus elméden; olyan munka választása, amiben hiszel és büszke vagy rá; szeresd, amit csinálsz; ünnepeld az életed; kérj eleget a munkádért; keresd a lehetőségeket; követeld meg magadtól annak a megvalósítását, amit szeretnél.

Hogyan kövesd az energiát? „Az energia követése teljesen más, mint amikor az elméddel okoskodod ki a dolgokat, lineáris módon,”-mondja Gary és Dain. Hajlamosak vagyunk olyan döntéseket hozni, amikról azt gondoljuk, hogy a legnagyobb nyereséget hozzák számunkra, de ennek valójában semmi köze ahhoz, hogy lájuk az energiáját annak, hogy ez mit generál az életünkben. Az elméd használata arra, hogy a legnagyobb nyereséget kersd, arra kényszerít, hogy ítélkezz és vagy-vagy alapon működj, és ezek súlyosan korlátozzák a választásaidat (és a bevételedet)

Ahhoz, hogy kövesd az energiát, rá kell nézned A választásra, B választásra, C választásra. Nézz rá mindre és kérdezd meg, hogy melyik a könnyebb, vagy melyik teremti azt az érzést, amit leginkább szeretnél az életedben. Melyiknek van olyan energiája, amit szeretnél? A választásodat így logika helyett energiára alapozod.

Az életed ünneplése nem azt jelenti, hogy feleslegesen költöd a pénzed. Az ünneplés az élet megközelítésének módja. Az ünneplésre céloz Gary, amikor azt mondja: „Ma van az életem legjobb napja! Ha felébredek reggel, az egy különleges alkalom!”

Olyan munkát választani, amit szeretsz és amire büszke lehetsz, feloldja azt a kísértést, hogy olyan munkát keress, ami könnyű pénz, vagy pénzt szerezzél, anélkül, hogy hozzájárulás lennél a generálásához.

Azt, hogy eleget kérjenek a munkájukért, a legtöbb kreativ (humanoid) gyakran elhanyagolja. Mivel természtüknél fogva annyira kreatívok és azt szeretnék, hogy a munkájukat befogadják, gyakran ingyen teszik, vagy engedménnyel adják bárkinek, aki befogadja. Gyakran elkerülik, hogy árat emeljenek, hogy az valóban visszatükrözze a munkájuk valódi értékét. Ez eléggé korlátozhatja a bevételüket.

A lehetőségek keresése kiút a globális gazdasági helyzetből. „Több miiliomos lett a nagy gazdasági világválság idején, mint bármikor máskor a történelemben”- figyelte meg Gary. Nagy gazdasági és szociális változások idején, mint most is, nincsenek kiszámítható növekedési formulák, de rengeteg lehetőség jelenik meg. Megkérdezheted: „Hogyan használhatom fel ezt a hasznomra?” –amikor valami nem várt dolog történik.

Hogyan követelsz meg valamit? A megkövetlés egyszerűen: „Az enyém és kész!”

Volt már olyan, hoyg egy étteremben kértél egy pohár vizet? „Kérem uram, kaphatnék egy pohár vizet?” –és a pincér nem figyelt rád? Kértél még egyszer: „Kérem uram, kaphatnék egy pohár vizet?” és ismét figyelmen kívül hagyott. Aztán azt mondtad: „Vizet kérek azonnal!”

Tudott tovább ignorálni? Nem! Ez egy követelés!

Képezni magad a pénzzel kapcsolatban

A pénzzel kapcsolatos képzés, amikor képzed magad a saját pénzügyeiddel kapcsolatban, és azzal, hogy pénzügyi intézmények hogyan működnek, valamint ismeretek szerzése arról, hogy hogyan generálhatsz pénzt.

A saját pénzügyeiddel kapcsolatban a képzés, hogy brutálisan őszinte vagy magaddal, hogy ténylegesn mi zajlik. Pontosan mivel tartozol, mennyi a bevételed havonta, mik a havi kiadásaid?

Gary és Dain azt javasolja, hogy ezeket tudd fillérre. Ha nem tudod, mi az igényed, soha nem kérheted az univerzumtól a megfelelő összeget.

Sokan hajlamosak alábecsülni a kiadásaikat. Ez oda vezethet, hogy azt hiszed, hogy elkaristolsz, de a gyakorlatban esetleg mélyebb adósságokba mész hónapról hónapra. Nem a leghasznosabb!

Hitelkártyák, ha tartozol, gyakorlatilag a rabszolgaság modern fromáját jelentik, az adósok börtönét. Gary és Dain szerint csak akkor használd, ha egy hónapon (legrosszabb esetben 90 napon) belül rendezni tudod. Másképp egy 40 dolláros vacsora 200-ba kerül, mire kifizeted kamatostul.

A gazdasági képzésed nem ér véget, amikor elvégzed ezeket a számításokat. Rengeteg pénzügyi intézet van-bankok, biztosítók, befektetési tanácsadók- akikkel kapcsolódnod kell, ha van pénzed és érdekel a generálása.

Az Access Consciousness egyik eszköze, amit használhatsz, hogy ami igaz számodra, az könnyűnek érződik, és ami nehéz, az hazugság. Kezdheted azzal, hogy megkérdezel mindent, amit ezek a szervezetek, a kiadványaik és a reklámjaik mondanak. Ha nehéz, akkor hazugság, teljesen mindegy, hogy mennyi tekintélyük van  és milyen tisztelet övezi őket.

Tényleg jó kezekben vagy a biztosítódnál? „Mint a jó szomszéd”, lehet, hogy a biztosítód is hátat fordít neked?

Azt is kérdezheted: „Igazság?” magadban, vagy hangosan, amikor bárkitől kérdezel ezekben az intézményekben valamit a számláikról és elveikről.

Ha felismernéd, hogy ezek a szervezetek azért vannak, hogy pénzt termeljenek a felsővezetésüknek és részvényeseiknek, és nem azért, hogy téged szolgáljanak és védelmezzenek, megkédőjeleznéd a választásokat, amiket ajánlanak, vagy a választásokat, amiket hoztál velük kapcsolatban?

Egy más módja a képzésednek, hogy növeld a pénzügyi lehetőségeid, hogy kihasználod, amit már tudsz, és többet tanulsz róla. Ha például diákkorodban hátizsákkal jártad Indiát, akkor mi az, amit természetes módon tudsz mondjuk  az ezüst ékszerekről, amit most használhatsz arra, hogy több pénzt generálj?

Ennek része lehet az is, hogy képezed magad arról, hogy mi lehet értékes mások nézőpontjából. Ha olyanba fektetsz be, ami mások nézőpontjából értékes, akkor az fenntartja az értéket, amit felhasználhatsz később. Ez teljesen más, mint a „befektetés” olyan dolgokba, mint egy Ikea bútor, vagy más fogyasztói termék, ami 90%-át elveszti az árának, amint elhagyja a boltot.

A lélek nagylelkűsége

generous

A lélek nagylelkűsége azt jelenti, hogy hajlandó vagy ajándékozni, csak azért, mert megteheted. Ez teljesen más, mint amikor azért adsz, hogy lekötelezz- pedig ez az ahogy felnőttünk és ahogy szinte az egész világ működik.

Gary nézőpontja szerint, a pénz valódi értéke az a képesség, hogy megváltoztassa valakinek a valóságát. Néha ez egyszerűen csak 5 dollár borravaló a pincérnőnek. Néha ez egy ajándék valakinek, akit nem is ismersz., de nehézséget élt meg, amiről hallottál valakitől.

Amikor a nagylelkűségből élsz, akkor boldog vagy, ha elér valaki valamit. Nem onnan működsz tovább, hogy ha valaki kap valamit, akkor te nem. A féltékenységet feleslegessé teszi.

A nagylelkűség magában foglal téged is. Hajlandóság arra, hogy magaddal is kedves legyél, nem csak másokkal. „ A nagyrabecsülés állapotában élni ez egyik legnagyszerűbb módja annak, hogy élvezetes életed legyen, miközben növeled a képességedet, hogy befogadj és létezz!”-mondja Gary és Dain.

Mennyire lennél hálás magadnak, ha használnád ezt a négy alapelvet és megteremtenéd a vagyont, amit mindig is kerestél? Mennyire könnyű lenne ez?

A cikk eredetijét itt találod

Novemberben 6 részes tanfolyam indul a pénzről, a részleteket itt találod!

Ha feliratkozol a hírlevélre, letöltheted az ingyenes pénz előadásom felvételét!

A pénztudatosság facebook csoportban pedig szívesen látunk! Csatlakozz!

Kategória: Egyéb, pénz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*