Mit tudsz?

Mit jelent az intuíció? Általában kiemelkedő, váratlanul, gondolkodás és más hasonló előzmények nélkül érkező információt, megértést, átlátást értünk alatta. Tudományosan megközelítve egyszerűen összeállnak az adatok a tudattalan szintjén. Spirituálisan az a leggyakoribb értelmezés, hogy az ember “súgást” kapott “fentről”, legyen a forrása Isten, őrangyal, felsőbb én, vagy valami hasonló. Az Access Consciousness megközelítése egy kicsit más, bár talán némely spirituális megoldásoktól nem is tér el annyira.

knowledgeworkers

Az Access szerint működhetünk elméből, mint korlátozott hétköznapi lény, vagy megélhetjük a “végtelen lényt”, akik valójában vagyunk. Az alsóbb oktáv működésmódja a gondolkodás, amibe hébe-hóba szól bele kiemelkedő eseményként az intuíció. A lényünk felsőbb oktávjának működése a tudás, ami nem valahonnan kapott sugallat, hanem a lényünk alaptulajdonsága. Nem váratlan, nem alkalomszerű, nem kegyelem, vagy kiérdemlés kérdése, hanem egyszerűen azé, hogy felvállalod-e? A végtelen lény nincs elválasztva semmitől, olyan, mint a tér, magában foglal mindent, így minden lehetséges információt is.  Az Access ilyen alapon nem beszél intuícióról, csak tudásból való működésről, vagy annak a megtagadásáról.

Természetesen, ha körülnézünk az életünkben, bizony ránk fér, hogy ezt a tudást előszedjük, és felvállaljuk, Bár a világ legegyszerűbb dolga lenne, de annyi választásunk él, amivel el akarjuk kerülni a tudást, hogy tényleg csak kiemelkedő eseményként tudjuk az életünkben megélni azt. Néhány egyszerű eszközre szükségünk lehet, ha fel akarjuk ezt éleszteni teljesen!

Az első lépés, hogy felvállaljuk azt, hogy hajlandóak vagyunk tudni dolgokat! Nem tűnik első pillantásra annyira nagy dolognak, de ez a legfontosabb lépés!  Annyi mindenről döntöttünk úgy, hogy nem akarjuk meglátni, tudni, hogy az a csoda, hogy egyáltalán működőképesek vagyunk az életben. Amikor rátaláltál egy partnerre és bár tudod, hogy nem egészen az, akit megálmodtál, belemész a kapcsolatba, és utána minden jelet megpróbálsz elfojtani, hogy ne lásd a valóságot. Amikor belekapaszkodsz a fix elképzeléseidbe, hiedelmeidbe, és minden olyant elkezdesz kizárni, ami nem felel meg annak, ahogy te gondolod. Mi lenne, ha lépnél egyet, és hajlandó lennél fellépni az igénnyel, hogy eztán tudni akarok mindent, még akkor is, ha az kimozdít a legdédelgetettebb ábrándjaimból is?

Miután az előző bekezdéssel jó nagy súlyt adtam a dolognak, egy kicsit könnyítenék rajta! Mi van, ha nem valami végső igazságot lehet tudni, hanem csak egy rátekintést a dolgokra? Mi van, ha az egésznek nem az a tétje, hogy az egyedüli, csalhatatlan igazságot megtudd, hanem csak annyi, hogy rálátással bírj, hogy mi lehetséges? Persze vannak olyan dolgok, amiket precízen meg lehet mondani, mint például, hogy a kártyalapon kereszt, vagy kör van, de rengeteg dolog nem ennyire fix. Sokan a jövőjük kiderítése érdekében jóshoz fordulnak, aki eleve egy (legalább is részben) fixált valóságot igyekszik feltérképezni. Mi van, ha a tudás, a rálátás abban segít, hogy hogyan alakíthatjuk a jövőt, és nem arról, hogy mi van “megírva”? Tehát hajlandó lennél-e könnyedén tekinteni a világ dolgaira, és nem egy fix lehetőséget, helyes, igaz valóságot keresni?

Mindenhol, ahol fix nézőpontokba megyek, ott megállítom a tudatosságot a válaszaimmal. Az Access szerint minden válasz bezár, minden kérdés kinyit! Mi lenne, ha kérdeznénk? Magunktól is, a környezetünktől is! Például, amikor egy kisfiú bejelentette az igényét egy számítógépre, anyuka azt mondta neki, hogy erre nincs pénzünk! Ez nem kérdés, hanem egy válasz! A srác szerencsére feltette a kérdést: ha anyámtól nem, akkor honnan lehetne számítógépem? Pár napon belül talált egy nyereményjátékot, amivel meg is nyerte a fődíjat, az áhított számítógépet. Mi lenne, ha anyuka is eleve ezt mondta volna a gyereknek: “Most nem döntöttem úgy, hogy én leszek a forrás, amiből gépet kapsz, mi lenne, ha megtalálnád, hogy honnan lesz neked?” Tudom, hogy nyakatekert a megfogalmazás, de nem véletlenül nem azt írtam, hogy “nem tudok venni neked számítógépet”, mert az is csak egy válasz, és nem kérdés! Tehát hány dolgot kérdezhetnél meg, amit eddig nem tettél, és ezzel bezártad az életedet a válaszokba?

Amikor kérdezel magadtól, vagy másoktól, akkor ne azt kérdezd, hogy mit gondolsz az ügyről, mivel gondolni millió különbözőt lehet! Kérdezd azt, hogy mit tudsz? És engedd meg, hogy a legőrültebb válasz is feljöjjön! Hogyan tudod “ellenőrizni”, hogy igaz-e a válasz? Könnyű, vagy nehéz az érzés, ami vele jár? Ha arra gondolsz, hogy valami igaz, és az valóban igaz számodra, akkor az könnyű érzés, ha nem igaz számodra, akkor nehéz. Ez végtelenül egyszerű, bár némi gyakorlást igényelhet, hogy ráérezz a dologra.

Bármilyen képességünk akkor tud megerősödni igazán, ha hajlandóak vagyunk azt elismerni. Legtöbben, ha valami bejön, hajlamosak azt mondani, hogy véletlen volt! Ne kövesd el ezt a hibát, mert örök kételyben maradsz! Valahányszor működött a tudásod, ismerd el, és kérdezd meg: Hogyan lehetne még ettől is jobb? Mi kéne, hogy többször is ilyen történjen?

Az egyik dolog, amit nem ismerünk el, és tulajdonképpen fel sem ismerünk, hogy folyamatosan ömlenek hozzánk az információk a világból, miközben azt hisszük, hogy mi vagyunk zavarodottak, nekünk fáj, az elménk egy káosz. Mi van, ha az általunk érzéket dolgok 99%-a nem a mienk? Tedd fel a kérdést minden gondolatra, érzésre, testérzetre, hogy kihez tartozik? Egyre nagyobb rálátásod lesz arra, hogy a trutyi körbe vesz, de nem te vagy zavart! Minden alkalommal, ahogy erre rálátsz, és elismered az éberségedet, könnyebbé válik a világ, és már nem a káosz lesz a fejedben, hanem egy iránytű, amivel eligazodsz a káoszban.

A világ körülöttünk nem lineáris működésű, nem formák és szerkezetek alapján működik. Bár mindig megpróbáljuk kideríteni, hogy hogyan áll össze logikusan az, amit szeretnénk elérni, ez nem így megy. A káoszt viszont használhatjuk, hogy célba érjünk. Tegyünk fel kérdéseket, kövessük az, ami  érzetre könnyű, tehát velünk nagyobb az összhangja, és megszaporodnak körülöttünk a szerencsés véletlenek.

Mi kéne ahhoz, hogy kövesd a tudásodat, még akkor is, ha az egész világ teljesen másképp gondolja?

Kategória: Egyéb

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*