Meg tudja változtatni a tudatosság a pénz áramlását az életedben?-4 rész

Mi van a hatodik parancsolattal: Nincs  bírálat, megkülönböztetés és megítélés? Először is a megkülönböztetés és a megítélés egyszerűen a bírálat előkelő formája, bírálatok, amik korrektségnek akarják álcázni magukat, ami már önmagában is ítélet.

Mi köze van a bírálatnak, ítélkezésnek a pénz áramlásához? Több, mint amit el tudsz képzelni!

Scales-of-Judgement-300x153
Először is, bármilyen probléma a pénzzel kapcsolatban, nem pénz probléma, hanem a be(el)fogadás problémája és a valamiképpen létezés problémája. Bármilyen bírálat megállítja a befogadást és a megélést. Amint valamít elítéltél, nem tudsz befogadni semmit, ami nem illeszkedik az ítélethez.

Ha valamit túl drágának ítélsz meg, megengeded-e magadnak? Ha úgy ítéled meg, hogy nem érdemled meg a pénzt, akkor elfogadhatod-e a pénzt, vagy bármit, ami “sokat ér” a nézőpontod alapján? Ha az ítéleted szerint nem vagy elég jó, hogy pénzt fogadhass el, sok pénzt, a munkádért, vagy csak a briliáns lényedért, tud el bárki nagylelkű ajándékot adni neked? Az ítélkezés hatalmas akadály abban, hogy bármilyen forrásból elfogadj pénzt.

Nem csak az önmagadról alkotott ítéletek akadályozzák a pénz befogadását, de magáról a pénzről alkotott ítéletek is. Hány ilyen ítéleted van? Hányat ültettek beléd ebből a szüleid, vagy más felnőttek? Amit ők mondtak a pénzről az hasznos volt, vagy ítélkezés és korlátozás? Bevetted, hogy a pénz boldoggá tesz, vagy azt, hogy a gazdagok boldogtalanok, nem kedvesek? Bevetted, hogy a pénz mocsos, nem fontos, vagy kevésbé fontos, mint a szeretet, vagy hogy ez olyan dolog, ami csak szemét embereknek van, és nem terem fán? Ez utóbbi nagyon komoly korlátozás lehet, ha almatermelő vagy! Ezek mind ítéletek, amik korlátozást teremtenek a pénzügyeidben!

Más ítéletek arról szólnak, hogy mi a pénz és mi nem az? Egyszer eg ynő felhívta Gary Douglast, hogy visszakövetelje a pénzét, mert semmiféle eredményt nem ért el szerinte egy hónappal a pénztanfolyam után. Gary megkérdezte, hogy mi változott az életében? Kapott egy autót, egy helyet, ahol élhet és egy drága tervezői ruhakollekciót, amit egy barát kihízott. A korlátozás abban állt, hogy a gazdagságot és a pénzt kizárólag zöld papírosok formájában engedtem meg az ítélete felismerni. Minden, amit kapott, gazdagság volt, aminek a pénz csak az egyik kifejeződése. Természetesen nem járt a visszatérítés.

Sokan nem veszik észre, hogy nem csak a negatív kijelentések ítéletek. Fix nézőpontok, amiket pozitívnak ítélünk meg, szintén képesek korlátokat létrehozni mindenhol, így a pénzügyeinkben is. Tegyük fel, hogy eldöntötted, hogy valaki a barátod. ( A döntések alapvetően ítéletek, mert nem engedik, hogy bármi, ami nem passzol hozzájuk, felbukkanjon.)

Mi van, ha ez a személy, akiről eldöntötted, hogy a barátod, tisztességtelen? Te nem lopnál a barátaidtól, tehát nem leszel képes tudatosnak lenni arra, hogy ő megteszi ezt veled. Ez az egyszerű döntés, vagy következtetés, hogy valaki a barátod, meghívás arra, hogy szemellenzős legyél. Tényleg ezt akarod választani? Hányszor történt már meg ez az életedben?

Honnan tudhatod, hogy mi ítélet? Az ítélkezés nagyon gyakran megfigyelésekből ered. A megfigyelés könnyűnek érződik. Amint nehézzé válik, ez egy jó jelzés arra, hogy a megfigyelésed ítélkezéssé vált. A megfigyeléseknek nincs érzelmi töltése, miközben az ítélkezésnek általában van.

Az pénzügyi lehetőségeket elpusztító ítélkezéseknek a csápjai messzebbre nyúlnak, mint az el tudod képzelni. Ha valakit elítélsz, nem leszel képes pénzt elfogadni tőle. Ez valahogy természetes, egyáltalán miért akarna neked pénzt adni az,   akire az ítéleted rávetíted? A messzebbre vezető következmény az, hogy senkitől nem tudsz befogadni pénzt a világban, akinek a rezgése megegyezik vele, egészen addig, amíg fenntartod az ítéletet! Ez nagyon durva következménye egyetlen apró ítéletnek!

A legrosszabb az egészben, hogy minden ítéletet 25 másik ítélet tart a helyén, és azokat is másik 25. Ez a végső MLM rendszer!

Douglas dolgozott egy férfivel, aki Houston meleg negyedében vezetett egy ruhaboltot. Ki tisztítottak rengeteg korlátozást az üzletről, de még mindig nem ragadta meg, hogy mi akadályozza a sikert. Végül rákérdezett  a tulajnál, hogy mi van a vevőkkel.

“Ó, hát rendesek, kivéve azokat a pasikat!”- legyintett a bolt tulajdonosa, célozva a a vevők szexuális orientációjára. (Ki vásárol férfiruhát? Homoszexuális férfiak, illetve felségek a férjüknek. És a meleg negyedbe jönne vásárolni egy nő a férjének? Nem túl gyakran!)

“Flörtölsz a nőkkel?” -kérdezte Douglas a tulajt.

“Igen, ha nincs ott a feleségem!” -válaszolta.

“Akkor meg tudsz tanulni a vevőiddel is flörtölni!”- mondta Douglas. ” Meg kell tanulnod, hogy flörtölj velük, hogy megkapd a pénzüket. Ez nem azt jelenti, hogy szexelni kell velük!” Megtanította, hogy flörtöljön meleg férfiakkal és az üzlet dinamikusan növekedni kezdett. A flört a másik szexuális energiájának a dinamikus befogadása, ami lehetővé teszi a pénz befogadását is.

Néha mások ítélkezése a hasznodra válik, ha hajlandó vagy vagy befogadni őket, anélkül, hogy ítélkeznél az ítélkezésük felett. Kiváló példa erre, ha valaki gazdagnak ítél meg, olyannak, akinek túl sok pénze van! Hogyan lehetséges ez?

Aki ítélkezik biztos benne, hogy igaza van, A ítéletet úgy is láthatjuk, mint az elszánást arra, hogy bebizonyítjuk, hogy a nézőpontod helyes, és igazad van, akármi is történik. Aki ítélkezik, megpróbálja bebizonyítani, hogy igaza van, hogy túl sok pénzed van. Mindenféle energiát beletesz, hogy igazzá tegye az ítéletét. Nem lehet, hogy ezzel is neked dolgoznak?

Stacks-of-Money-300x225
Douglast egyszer felhívta egy hölgy, aki Új Zélandon szervezett neki tanfolyamokat. Ki volt akadva, mert valaki lebeszélte a Costa Rica-i haladó kurzusról az embereket, mert nem akarta, hogy Garynek és Dainnek túl sok pénze legyen. A hölgy aggódott, hogy ez rossz hatással lesz a kurzusra.

Teljesen az ellenkezője az igazság, biztosította a szervezőt Douglas. Mindnél inkább bírálta ez a másik nő azt, hogy ő és Dain túl sok pénzt keres, annál több energiával járult hozzá ahhoz, hogy ez így is legyen!

A legnagyobb érdeked, hogy mások gazdagnak ítéljenek meg! hajlandó lennél beinvitálni ezt?

Érdekes, hogy az előző cikkben említett forma, struktúra és jelentőség, tulajdonképpen ítéletek arról, hogy valaminek hogyan kéne kinéznie. Hányszor van fix ítéletünk arról, hogy valami, amit szerettünk volna, hogyan jelenjen meg? Az a forma és szerkezet, mait elvárunk, eleve korlátozás önmagában. “Soha nem olyan lesz, mint amilyent vártunk!- figyelte meg az Access Consciousness társformálója Dr. Dain Heer.

Bármi, amit kérünk, arról azt hisszük, hogy nincs nekünk. Az egyedüli ok, hogy nincs meg mindenünk, amit szeretnénk, hogy vannak területek, ahol öntudatlanok vagyunk. Tehát, amikor valami nagyobban kérünk, akkor egy nagyobb tudatosságot kérünk egy kevésbé tudatos helyről. Hogyan tudhatnánk arról a tudatosabb állapotról a kevésbé tudatos szinten? Ez lehetetlen! ahogy a régi mondás tartja: “Innen nem jutsz oda!”

Ennek ellenére, hányszor kérünk valamit, hogy elutasítsuk, amikor másképp jelenik meg, mint ahogy elképzeltük? Az univerzum mindig küldi azt, amit kérünk. És soha nem úgy néz ki, mint ahogy elképzeltük és az időzítés is változó. Következtetni és ítélkezni afelett, hogy ami jön, az nem megfelelő komoly korlátokat teremt abban, ami felbukkanhat.

Ha azt mondod, hogy “nem működik!”, mert nem úgy jelenik meg, ahogy gondoltad, és nem akkor, megállítja az univerzum teremtését számodra. Az univerzum hallja a következtetésed, és elküldi, amit szerettél volna valaki más felé, aki hajlandó befogadni, kérdésben élni, és nem bírálni az eredményét annak, amit kértél. Jobb azt mondani: “Ez nem úgy alakult, ahogy elképzeltem, mi kéne ahhoz, hogy még több jelenjen meg?” A legjobb módja az ítélkezésből való kilépésnek, ha kérdezel, mert a valódi kérdések megelőzik az ítélkezést.

Szeretnéd tényleg megváltoztatni a pénzügyi valóságodat? Jó kezdés, ha feladod önmagad,mások és a pénz bírálását! Mit változtathat ez még az életedben?

(Forrás: http://access-consciousness-blog.com/2012/09/can-consciousness-change-your-cash-flow-pt-iv/ )

Kategória: pénz, tízparancsolat Címke: ,
One comment on “Meg tudja változtatni a tudatosság a pénz áramlását az életedben?-4 rész
 1. Cserné Izsák Anikó szerint:

  Szia András!

  Egy kedves barátnőm mesélt a Tíz parancsolat kurzusodról.Szeretnék jelentkezni,alkalmanként fizetni,és pótlólag megrendelni a neten a 12.-ei anyagot is.Mível a kurzus időpontjaiban tanítok,ezér levélben szeretném megkapni.

  Előre is hálásan köszönöm válaszod!

  Üdvözlettel,
  Anikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*