Meg tudja változtatni a tudatosság a pénz áramlását az életedben?-3 rész

Hogyan alkalmazható a “nincs forma, struktúra és jelentőség” parancsolat a pénzügyekre? Amikor arra utalunk az Access Consciousness tanfolyamokon, hogy valami jelentőségteljes, akkor azt értjük alatta, hogy olyan nézőpontunk van valamiről, hogy az nagyobb nálunk. A pénzt mindennél jelentősebbé teszik az emberek. Még a fennálló rendszert is erről nevezték el: Kapitalizmus.

Valahogy, ha nincs nézőpontunk a pénzzel kapcsolatban, akkor nem adunk neki többé jelentőséget. (Ezek a parancsolatok hajlamosak összefonódni, mint különféle oldalai egy gyémántnak, vagy, ahogy a newages, spirituálisok mondanák: sok út vezet a mennybe!)

Az ellentéte annak, hogy bármit is jelentőségtelivé tégy az, hogy elismered és tudatosítod, hogy semmi nem nagyobb nálad és a tudatosságnál, ami valójában vagy- mondja Gary Douglas.

“Te teremtettél mindent, ami felbukkan az életedben”- mutat rá Douglas. “A jó hír, ha te teremtetted, akkor nemteremtetté teheted és valami mást teremthetsz helyette.” Ha ez igaz, akkor hogyan lehet bármi, mint ez a csalóka jószág, a pénz, erősebb, kreatívabb, vagy bármilyenebb nálad?

De valóban kívül élni a formán, struktúrán és jelentőségen sokkal messzebbre vezet, mint ez. Ha az a nézőpontod van, hogy a bevételed a munkádból jön, a fizetésedből, vagy a vállalkozásodból, akkor egy hatalmas korlátozást teremtesz, azáltal, hogy formát, struktúrát és jelentőséget fektetsz arra, hogy kitől, mit, hol vagy hajlandó pénzt befogadni. Ez tényleg az érdekedben áll?

Jellegzetes, megszokott feltételezés, hogy a pénzünk csak munkából, szüleink halálakor az örökségből, vagy lottónyerésből jöhet, Látod, hogy milyen korlátot teremt ez? A pénz bárhonnan jöhet, amire nem is számítottunk!

Receive-Money-233x300

Néhány Access Consciousnessel foglalkozó személy elképesztő helyekről jutott pénzhez: 20 évvel ezelőtti lakótárstól örököltek, kéretlen adóvisszatérítést kaptak, volt aki olcsóbban jutott egy olyan luxus hotel előadóterméhez, amit álmodni sem mert volna, mivel az előző hotelje átirányította, utazásokon felsőbb osztályba sorolták őket, csak kéréssel, vagy akár kérés nélkül is.

Mi van, ha a pénz több mindent jelent, mint amit valaha gondoltál? Szereted, ha megmondják neked, hogy mit tegyél, hogyan nézzél ki, hova menjél? Vagy jobban szeretsz áramlóbb, spontánabb, szabadabb lenni beáramlani minden lehetőségbe, és résbe, amíg meg nem találod azt, ami a legbulisabb neked? Ha eltávolítod a formát és struktúrát, amit a pénzre kényszerítettél, a nézőpontoddal, lehet, hogy a pénznek is örömtelibb útjai lennének, ahogy az életedbe áramlik?

Mi van, ha ahelyett, hogy feltételeznéd, hogy a pénz az, amit gondolsz róla, megkérdeznéd tőle, hogy hogyan szeretne felbukkanni az életedben? Mi lenne, ha olyanokat kérdeznél, hogy: “Mennyi örömünk lehet ma?”, vagy “Milyen egyéb kreatív módokon tudsz az életembe áramolni ma és a jövőben?” Egy másik nagyszerű kérdés, ami szintén jól működik, és még annál is jobban működik, ha megszabadulsz a pénzre erőltetett formától és struktúrától:  “Mit adhatok az életemhez,ami sok pénzt tud teremteni ma és a jövőben?”

A forma, struktúra és jelentőség az elme funkciója. Az egyedüli funkciója az elmének, hogy meghatározza azokat a korlátokat, amiket már ismerünk. Menyire használod jól az elmédet, hogy a pénzzel kapcsolatos korlátaidat meghatározd?  Egy kiváló módja, hogy lefagyaszd az elmédet a pénzzel kapcsolatban, hogy azt tűzöd ki célodul, hogy egyszerre legyen több pénzed, mint amit el tudsz költeni, de soha ne legyen elég! Ez egy olyan elképzelés, amit a logikus elme nem tud megragadni, észrevetted? A haszna, hogy lefagyasztod a korlátozó elmédet, hogy ez arra készteti az elméd, hogy abbahagyja a forma, struktúra és jelentőség teremtését, ami a jelenlegi pénzproblémáidat teremti. Ha meg tudtad volna oldani a pénzproblémáidat az elméddel, nem tetted-e volna meg már réges-rég?

Könnyű látni, hogy miért szeretnél több pénzt, mint amit el tudsz költeni, de miért célozd be a soha nem eléget? Egyszerű: amint eldöntöd, hogy elég pénzed van, vagy több, mint elég, vagy több mint, amit el tudsz költeni, megállítod a befogadást, és abbahagyod az energia teremtését, ami szükséges a több pénz generálásához. Egy formát kényszerítesz a pénzáramlásra az életedben azzal, hogy azt gondolod: elég van belőle. Mennyire őrült ez?

Nos? Hajlandó lennél megfontolni, hogy formán, struktúrán és jelentőségen kívül létezz a pénzzel kapcsolatban mostantól? Mi kéne hozzá? Ha az, amit a logikus elméddel csináltál eddig nem működik, van-e veszteni valód?

(Forrás: http://access-consciousness-blog.com/2012/09/can-consciousness-change-your-cash-flow-pt-iii/ )

A fordító kiegészítése: Feljött-e benned az ítélet a soha nem eléggel kapcsolatban? Gondolod-e, hogy ez rombolja most a Földet? Mit adna neked, ha ebből az ítéletből kilépve más lehetőségeket is meglátnál? Mi kéne ahhoz, hogy megengedjük magunknak, hogy annyi pénzünk legyen, amivel valami életet támogatót teszünk? Hogy lecseréljük a régi, egymást és a világot pusztító utakat, új tudatos megközelítésre? Mit adna az, ha végre lenne pénzünk jót tenni?

Kategória: pénz, tízparancsolat Címke: ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*