Ellenszenves változás

Hogy ki szimpatikus, ki nem, az részben ízlés dolga. Nem várhatjuk el, hogy mindenki mindenkinek az legyen. A kozmikus szeretet mindenkire kiterjedő utópiája szép ezoterikus álom, ám nem így működünk. Az alábbi írás nem erről szól, hanem az ellenszenv egy speciális fajtájáról. Az írást az ihlette, hogy most ment el tőlem egy kliens, csendesen röpködve a boldogságtól, és könnyedségtől, amit kihozott belőle az egy órányi facilitálás. És miközben hálálkodott, bevallotta, komoly küzdelme volt, hogy eljöjjön-e egyáltalán hozzám? Két helyről is komoly megerősítéseket kapott, és végül ő is megmakacsolta magát és eljött. Ez az információ nem volt új. Többen töredelmes vallomást tettek, hogy ismeretlenül is utálták a pofámat azelőtt. Sokan közűlük jó barátaim most. Mi ez az ellenszenv? Fenntartva, hogy sok egyéb is lehet, egy aspektusról szeretnék beszélni: aki változást hoz az életünkbe, és ezzel fenyegeti a kialakított világképünket, netán lerombolná a falainkat, amit műgonddal kiépítettünk: ellenszenves!

mahakala

Ezen a képen a tibeti buddhizmus egy védelmezője, Mahakála látszik. Vicsorog, kezében koponyatetőt, benne vért és szívet tart, másik kezében vágókést, körülötte lángok. A tibeti kolostorokban függöny mögött tartják a szobrát, képeit gyakran letakarják. Amúgy teljesen szeretetteli energia. Megvéd a saját hülyeségünktől, úgy formálja az energiákat, hogy a legtöbb tudatosság szülessen a helyzetekből. A vágókés a kezében átvágja a nemtudást és az akadályokat. Szimpatikus? Nos, elsőre nem biztos! Nem véletlenül rejtették el a nagyérdeműtől. Hasznos? Segítő? Lehetőségeket nyit? Igen, feltétlenül, bár nem mindig simogatásként nyilvánul meg.
Mi van, ha megkérdezed azt, hogy mekkora változást hozhat az életedbe az, akit eddig kizártál? Nem feltétlenül azzal, hogy hozzá fordulsz facilitálásért, hanem pusztán azzal, hogy leengeded a falaidat és az ellenállásodat elengeded, mennyivel vállhatsz többé?
Egy barátomat mostanában rengeteg támadás érte. Széles pozitív mosolya totális műmájerségnek tűnhet sokaknak és gyűlölik az élethez való pozitív viszonyát. Biztos csak a pénzt akarja a becsapott tömegektől! Persze, hogy vigyorog, hiszen átvert mindenkit! Nos, én közelről ismerem. Tudom, hogy a mosolya, szándéka őszinte. És igen jól keres, miközben a lehető legjobb szándékkal tesz másokért. Az útját, a módszereit nem választom, mert nem az enyémek, de nem kell, hogy ezért kizárjam őt és a gondolkodását az életemből. Aki ellenáll neki, és haragszik rá, egy csomó dolgot meg kell tagadjon a saját valóságából, hogy még véletlenül se hasonlítson rá.
Ha kilépnének az ítéleteikből, mennyivel tágasabb lenne a világuk, a lehetőségeik? Sokan ezt nem akarják. Inkább a korlátok biztonságában élnek és ellenszenvesnek tartják azt, akinek nagyobb a valósága. Pláne, akinek még eszköze is van arra, hogy rámutasson és átvágjon a fix nézőpontok és korlátok valóságán. Mahakála kése nagyon élesnek tűnik.

Gary, az Access megalkotója azt javasolja, hogy azokkal állj párba egy bars csereberénél, akivel szexelnél, vagy akit ránézésre utálsz. Tőlük kaphatod a legnagyobb változást.

Ki az, akivel, ha megengedésbe kerülsz, nagyobbá válik a valóságod?

Kategória: Egyéb
0 comments on “Ellenszenves változás
1 Ping/visszakövetés számára "Ellenszenves változás"

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*